Akcija dobrovoljnog davanja krvi - iKragujevac


Vesti

Transfuzija Kliničkog centra Kragujevac, organizuje zimsku akciju dobrovoljnog davanja krvi u Šoping centru Kragujevac Plaza u četvrtak 27. decembra 2012. godine.

Osim redovnih davalaca krvi, Služba transfuzije poziva i ostale građane Kragujevca, da se odazovu humanoj akciji.

Dragocena tečnost je neophodna za lečenje velikog broja pacijenata Kliničkog centra Kragujevac, među kojima su trudnice, deca, pacijenti na dijalizi, hematološki bolesnici i oboleli od karcinoma.

Godinama unazad, Služba transfuzije ima velikih poteškoća da obezbedi dovoljne količine krvi u januaru i februaru, za redovno funkcionisanje svih klinika i centara Kliničkog centra Kragujevac, uz napomenu da se rezerve krvi u vanrednim situacijama (kada su u pitanju nesreće), rapidno smanjuju.

Za sve buduće davaoce informacija, da prilikom dobrovoljnog davanja krvi, ekipe Transfuzije svaki put mere krvni pritisak davaoca, a od uzorka dragocene tečnosti, određuju krvnu grupu, nivo hemoglobina, i rade se obavezni testovi na sidu, sifilis i hepatitis B i C.

Zbog svega navedenog, pozivamo redovne i nove davaoce krvi, svih krvnih grupa, da se odazovu akciji Transfuzije Kliničkog centra Kragujevac u Šoping centru Kragujevac Plaza, u četvrtak 27. decembra 2012. godine, u vremenu od 11 do 16 časova.

Za sve dodatne informacije, pozovite Transfuziju Kliničkog centra Kragujevac na telefon: 034-50-51-29

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu