KAKVA ĆE BITI SUDBINA PSA KOJI JE VLASNICU IZUJEDAO NA SMRT? Oglasio se tužilac iz Kragujevca, ovo su koraci - iKragujevac


Vesti
Kragujevčanka Miloratka Veljković (69) preminula je u sredu nakon što je pas šarplaninac više puta ugrizao za vrat.


Više javno tužilaštvo u Kragujevcu naložilo je obdukciju tela žene (69) koja je juče preminula usled povreda od ujeda psa čiji je vlasnik, a pas je smešten u nadležnu ustanovu.

Viši javni tužilac Dejan Veljković je rekao da je pas smešten u kragujevačku "Zoohigijenu" gde će biti obavljeni pregledi njegovog zdravstvenog stanja.

Kragujevčanku napao šarplaninac kog je godinama čuvala: Usmrtio je dok je bila sama kod kuće

Veljković nije mogao da precizira kakva će biti sudbina psa, ali je rekao da će se tražiti saglasnost nevladinih organizacija za zaštitu životinja, a videće se i kakva je bila praksa postupanja u drugim slučajevima.

Prema njegovim rečima, budući da se radi o vlasniku psa koji je preminuo, nema osnova za pokretanje postupka protiv bilo koga.

Podsetimo, nesrećnu ženu koju je nasmrt izgrizao vlastiti pas pronašla je ćerka koja je odmah pozvala Hitnu pomoć. Ipak, lekari su morali da čekaju policiju kako bi intervenisali, jer je pas pokazivao izuzetno veliku količinu agresivnosti. Nažalost, lekari su konstatovali smrt kada su se stekli uslovi da priđu izujedanoj ženi. Ona je godinama hranila psa i mnogi se pitaju zašto dolazi do napada i kako se u tim situacijama odbraniti.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu