EKSKLUZIVNO: Turski radnici sa krova zatvora u Petrovcu bacaju cigle jer im nisu date plate [FOTO] - iKragujevac


Vesti

U Kragujevcu je u toku izgradnja novog Kazneno-popravnog zavoda, površine oko 22.000 m2. Kompleks će se nalaziti na prostoru postojeće ekonomije Okružnog.

U toku je nesvakidašnji protest / štrajk turskih građevinskih radnika a koji su angažovani na izgradnji novog kazneno - popravnog zavoda u Kragujevcu. Po rečima očevidaca, radnici glasno negoduju jer im nisu isplaćene zarade. U znak protesta bacaju građevinski materijal sa vrha zgrade ...

petravacturci.jpg

Centralni zatvorski objekat će da se prostire na 12.700 m2. Zavod će imati 265 soba, uključujući samice, kao i sobe za osobe sa invaliditetom i bolničke sobe u skladu sa savremenim standardima Evropskih zatvorskih pravila.

zatvor-kragujevac-2-1024x537.jpg

Lokalna samouprava je ustupila Ministarstvu pravde parcelu od oko četiri hektara za izgradnju novog zatvora, koji će se nalaziti u neposrednoj blizini postojećeg, u Petrovcu. Izgradnja tog objekta se finansira iz kredita Banke za razvoj Saveta Evrope kao i iz . Novi zatvor biće smeštajnog kapaciteta za 300 osuđenih lica.

Vrednost izgradnje i opremanja novog Kazneno-popravnog zavoda je 28 mil EUR. Od toga, Razvojna banka Saveta Evrope je kreditirala 17 mil EUR, a Republika Srbija sufinansirala sa 11 mil EUR koji se odnose i na opremanje objekata.

 

 

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu