Stevović pružio podršku najuspešnijem Tekvondo klubu u Šumadiji - iKragujevac


Vesti

Članica Tekvodno akademije Kragujevac Aleksandra Germanac, državna vicešampionka braniće boje Srbije u kategoriji seniora na predstojećem Evropskom prvenstvu u Estoniji. Uspešna sportistkinja koja je osvojila bronzanu medalju na Balkanskom prvenstvu pre dve godine i niže uspehe na domaćim takmičenjima, biće jedina reprezantativka iz Kragujevca koja će predstavljati našu zemlju.

Sjajni rezultati koje je Tekvondo akademija ostvarila u prethodnom periodu, otvorili su vrata ovom klubu za podršku grada Kragujevca. Sa reperezentativcem u kategoriji seniora, jednim kadetom i četiri pionira reprezentaivaca, ovaj klub jedan je od najuspešnijih u Šumadiji i grad Kragujevac mora da nađe način kako da podigne ovaj sport na viši nivo, a ne samo da aplaudira njihovim uspesima, poručio je Stevović. Želja grada Kragujevca je da omogući da ovaj olimpijski sport trenira još više dece i ostvaruje dobre rezultate, ako ne u rangu Milice Mandić, onda u rangu najboljih državnih takmičara.

Kao relativno mladi sportski klub, takmičari Tekvondo akademije Kragujevac za pet godina osvojili su više stotina medalja na domaćim i međunarodnim turnirima, a sada imaju i državnog vicešampiona koji se priprema za evropsko prvenstvo u Estoniji – Aleksandru Germanac. Tekvondo asocijacija Srbije je, kaže predsednik Germanac, klubu dodelila ulogu domaćina najvećeg tekvondo događaja u ovoj godini, koji je podržao i grad Kragujevac – državnom prvenstvu za seniore, na kome se dvostruka olimpijska šampionka Milica Mandić oprostila od domaće publike. Ovim putem želim da se zahvalim Gradu Kragujevcu ali i članu gradskog veća Predragu Stevoviću, a koji je uzeo aktivno učešće u obezbeđivanju uslova za organizaciju ovako velikog takmičenja.

Tekvondo je izuzetno zdrav sport koji zahvaljujući uspesima Milice i Tijane privlači sve veći broj dece da se njime bave, a nadam se da će zbog uspeha takmičara našeg kluba i dosta kragujevačke dece poželeti da se, ukoliko ne ostanu, makar oprobaju u tom sportu, poručio je Germanac.

Inače, grad Kragujevac će, uz podršku lokalne samouprave, ove godine 4. decembra prvi put biti domaćin međunarodnog turnira „Prestiž kup“, na kojem će učestvovati neki od najboljih takmičara u tekvondu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu