Edukativni dan o bezbednosti u saobraćaju: Budi odgovoran/a! - iKragujevac


Vesti

Na najposećenijem mestu u gradu u toku leta, na gradskim bazenima, Grad Kragujevac Kancelarija za mlade u saradnji sa SPD Radnički, Omladinom Jazas-a i Atrium Karsom organizovali su edukativni dan o bezbednosti u saobraćaju –Budi odgovoran/a!

Kancelarija za mlade u okviru programa Leto u gradu za decu i mlade 2021, veoma ozbiljno pristupa pitanjima i intersovanjima mladih, realizuje programe i obrađuje veoma aktuelne i važne teme kao što je i ova, uvek aktuelna tema o bezbednosti u saobraćaju, kazao je Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje. Mladi će danas na zabavan i njima veoma blizak način, simulacijom, uz pomoć naočara moći da vide kako to izgleda i kako mozak funkcioniše pod dejstvom alkohola, psihoaktivnih supstanci ili umora. Siguran sam da će, iako su o tome već mnogo puta slušali, kontinuranim aktivnostima postati svesniji kakve sve to rizike nosi. Grad Kragujevac brojnim edukacijama i predavanjima pokušava, da kroz rad prevenira i objasni mladima da ne ulaze u rizične vožnje i to ne samo kao vozači već bilo kakvi učesnici u saobraćaju. Osim prema sopstvenom životu i zdravlju svaki učesnik u saobraćaju odgovoran je i za druge, to je osnovno pravilo, rekao je Aleksić i podsetio da tokom školske godine za učenike osnovnih i srednjih škola Grad u saradnji sa partnerima organizuje edukacije o bezbednosti u saobraćaju a sa takvim aktivnostima ćemo i dalje nastaviti.

Ideja Auto centra Atrium Kars u okviru kojeg funkcioniše i auto škola je da mladim ljudima ukažemo koliko je alkohol štetan a posebno u vožnji pored narkotika, a često zaboravljamo da stres i umor imaju takođe veliki uticaj na bezbednost u vožnji, kazala je Katarina Mandić, predstavnica auto centra Atrium kars. Uz pomoć naočara koje simuliraju alkohol, narkotike i umor demonstriramo kako to sve igleda i koliko je teško kontrolisati svoje telo a koliko tek vozilo.

Neki od programa u okviru Leta u gradu već su se održali, u toku su radionice za učenje stranih jezika, škole sporta, kaže Marija Đoković, koordinatorka Kancelarije za mlade i najavila tokom avgusta turnir u odbojci na pesku u partnerskoj realizaciji sa SPD Radnički a za kraj leta mlade očekuje koncert na letnjoj sceni.3-46.jpg4-42.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu