U Kragujevcu vakcinisano više od 72.000 ljudi: Vakcinalni punkt u hali Gordana Goca Bogojević zatvara se 22. juna - iKragujevac


Vesti

Štab za vanredne situacije grada Kragujevca, na juče održanoj sednici, dao je saglasnost na predlog Doma zdravlja Kragujevac da se od utorka 22. juna zatvori punkt za masovnu imunizaciju u sportskoj hali Gordana Goca Bogojević.

Prema rečima direktora Doma zdravlja Vasilija Antića, 21. juna zakazana je velika revakcinacija za preko 1500 ljudi. Nakon toga, slede revakcinacije za najviše stotinak ljudi dnevno tako da su se stekli uslovi da se punkt u sportskoj hali zatvori. Ovih dana za vakcinaciju dnevno imamo između 60 i 80 lica, tako da vakcinaciju možemo da obavljamo u četiri ambulante u naseljima Aerodrom, Stanovo, Bresnica i Erdoglija, dok će centalni punkt za revakcinaciju biti u Zdravstvenoj stanici broj 4 u ulici Svetozara Markovića 23. Pored toga, građanima zaintersovanim za imunizaciju na raspolaganju će i dalje biti punkt u Tržnom centru Plaza. U vakcinaciju ćemo poput Beograda, istakao je Vasilije Antić, uključiti i mobilni autobus gde će na raspolaganju biti vakcine Sinofarm i Fajzer.

Stajališta će biti određena prema frekvenciji ljudi. Ideja Doma zdravlja je da to bude ispred Gradske uprave, na Trgu kod krsta, na prostoru ispred Pravnog i Ekonomskog fakulteta, u naseljima u vreme kada ima najviše ljudi.

Inače, do sada se u Kragujevcu vakcinisalo više od 72 000 građana.

Na sednici Štaba razmatrana je i usvojena analiza urađenih i usvojenih procena rizika od katastrofa kojom su identifikovane opasnosti karaktersitične za grad Kragujevac. Na osnovu učestalosti u poslednjih 30 godina radni tim je obuhvatio zemljotrese, poplave, odrone, klizišta i eroziju, olujni vetar i grad kao i tehničko – tehnološke nesreće. Za svaku opasnost urađena su dva scenarija – najverovatniji neželjeni događaj i neželjeni događaj sa najtežim mogućim posledicama.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu