Nove mere u Grčkoj od 12. juna: Jedna od njih će posebno obradovati turiste iz Srbije - iKragujevac


Vesti

Iako je obaveza nošenja maski i dalje na snazi u Grčkoj, zemlja polako popušta epidemiološke mere.

Zamenik ministra civilne zaštite i upravljanja kriznim situacijama, gospodin Nikos Hardalis saopštio je da počev od 12. juna počinju da važe nove mere.

Jedna od njih će posebno obradovati naše turiste, naročito one koji su ljubitelji grčke muzike.

- Od subote, 12. juna, muzika će biti dozvoljena u delovima ugostiteljskih objekata na otvorenom koji su namenjeni za sedenje gostiju – izjavio je gospodin Hardalis, prenosi Civilprotection.gr

Takođe je skraćeno i trajanje policijskog časa u Grčkoj. Od subote, 12. juna, policijski čas će trajati od 1:30 do 5h po lokalnom vremenu. Gospodin Hardalis je takođe najavio i da će policijski čas najverovatnije biti ukinut počev od 1. jula, ukoliko to aktuelna epidemiološka situacija bude dozvolila.

Grčka polako popušta mere
Objavljene su i druge mere tokom konferencije za štampu, ali su one uglavnom fokusirane na lokalno stanovništvo.

- I sada dobro znamo da svaka naša nepažnja može biti kobna za mnoge druge. Ali takođe dobro znamo kako se možemo nositi sa tim, kako da zaštitimo sebe i sve oko nas. Posmatrajući sanitarne mere i protokole, koji su naš štit od prvog dana pandemije, kroz program vakcinacije i stvaranja kolektivnog imuniteta, biće nam omogućeno da iza sebe ostavimo ovu situaciju bez presedana – dodao je Hardalis.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu