U toku radovi na asfaltiranju puta u Masloševu - iKragujevac


Vesti

Uselu Masloševo u okolini Kragujevca, u toku su radovi na asfaltiranju puta ukupne dužine od 4,1 kilometra. Ekipe Preduzeća za puteve Kragujevac do sada su završili 1,8 kilometara i nastavljaju sa pripremama ostatka dela puta za završni sloj asfalta. Radove je obišao gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

U Masloševu, selu u kome je pretežno zastupljena voćarska proizvodnja danas smo veoma lepim povodom. Asfaltiranje puta dužine od 4,1 km, za meštane ovog sela je veoma značajno a pomoć za obezbeđivanje sredstava prilikom svog obilazka ponudio je ministar Nedimović, kazao je gradonačelnik Dašić. Uz zahvalnost na brzoj reakciji i odzivu, gradonačelnik je istakao da će ovom značajnom investicijom, za koju sredstva u iznosu od 39 miliona dinara izdvaja JP „Putevi Srbije“, Masloševo biti pokriveno putnom asfaltnom mrežom.

Asfaltiranje puta u Masloševu značajno je jer mladima stvara perspektivu da ostanu da žive ovde, a samim tim će i selo nastaviti da živi, kazao je Mirko Perić, član Saveta MZ Masloševo. Drugi važan razlog je to što će našim voćarima omogućiti da se proizvodi lakše izvoze u Evropsku uniju i Rusku federaciju. Isporuka robe će biti na vreme a poboljšaće se kvalitet pakovanja i usluga, imajući u vidu da kupci traže neometan prilaz i visoke higijenske standarde, pojasnio je Perić.

Preduzeće za puteve Kragujevac izvodi radove na lokalnom putu selo Masloševo u dužini od 4,1 km, širine tri metra a rok za završetak radova je 31. jul. U ovom trenutku smo na pola posla, odnosno sa 45% realizacije, i prilikom radova nismo imali neke veće probleme i poteškoće, kazao je Vladimir Bjelanović iz PZP Kragujevac. Inače, po nalogu JP Putevi Srbije, PZP Kragujevac na ovoj teritoriji radi državni put 1B – 25 Kragujevac – Topola u dužini od 10,1 km čija je vrednost radova 413 miliona dinara a rok za završetak je četiri meseca.1-16 (1).jpg1-16 (1).jpg

2-16 (3).jpg

4-15 (1).jpg

5-12 (4).jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu