"Fiat-Krajsler" započinje akciju reciklaže uz kupovinu novog automobila - iKragujevac


Vesti

Domaća fabrika "Fiat Krajsler automobili Kragujevac" ove nedelje započinje akciju recikliranja starih i dotrajalih vozila, a uslov je kupovina novog vozila.

Igor Ševo komericajlni direktor fabrike FCA rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a da je od samog osnivanja kompanije u Srbiji i ponude sa mogućnošću recikliranja, reciklirano je preko 15.000 starih automobila i zamenjeni su sa novim "fijatovim" automobilima.

"S tim u vezi potrebno je i reći da na svako novo prodato vozilo u Srbiji ide šest polovnih automobila koji su preko 80 posto stariji od 10 godina", kaže Ševo.

Imauju, kažu, ponudu koja se nastavlja, "fiat 500L" u paketima opreme "sport" i "kros" gde je benefit 2.200 evra.

"Potrebno je da je vozilo u ispravnom stanju, ne mora biti registrovano. Jako je bitno da je vozilo na vlasnika ili da ta osoba koja želi da uđe u proces reciklaže ima dozvolu vlasnika", napominje Ševo.

Navodi da su tradicionalno u "Nedelji čuda" i poziva sve da posete prodajne salone.

"Već smo krenuli sa elektrifikovanim vozilima, sa mikro i majld hibridima i nastavljamo sa plag-in hibridima i do kraja godine očekujemo potpuno električni automobil. Subvencije države idu za potpuno električni automobil 5.000 evra, za plag-in hibrid 3.500 evra i za hibrid 2.500 evra", zaključio je Ševo.

 

Izvor: rts

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu