Potpisani ugovori o realizaciji projekata u oblasti omladinske politike - iKragujevac


Vesti

Predstavnici 13 organizacija, udruženja potpisali su danas ugovore o finansiranju/sufinansiranju projekata iz oblasti omladinske politike. Ugovore je, u ime grada, predstavnicima udruženja uručio Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom.

Za realizaciju projekata, finansiranje/sufinansiranje udruženja i organizacija iz oblasti omladinske politike grad Kragujevac je predvideo budžet u iznosu od dva miliona dinara. Javnim konkursom koji je grad Kragujevac raspisao u martu predviđene su dve oblasti za koje su udruženja i organizacije mogle da apliciraju za sredstva a to su zapošljivost mladih i kreativne industrije koje imaju za krajnji cilj poboljšanje i unapređenje položaja mladih kroz realizaciju tih projekata. Od 19 pristiglih predloga, odobrena su sredstva za 13 projekata, a radi se o veoma interesantnim i atraktivnim projektima. Nadam se da će udruženja imati efikasnu realizaciju svojih programa i projekata i poboljšati kako kvalitativno tako i kvantitativno svoje reference i istovremeno ostvariti ciljeve, rekao je Jovanović, pomoćnik gradonačelnika.

Za projekat Neka te sunce pokreće – Solarna stanica, sredstva je dobila Omladinska organizacija Šumadije, Udruženje VIBE za VIBE Digital Experience. Udruženje građana Business Innovation Programs BIPS za program ’’Tvoj karijerni put“ je dobilo sredstva, a Udruženje studenata Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu ove godine realizovaće program Preduzetnik na ispitu. Asocijacija studenata PMF-a u Kragujevcu konkurisala je za sredstva za Letnju školu informatike modeliranja. Razvojni biznis centar je dobio sredstva za projekat Startuj svoju karijeru, a Romski informativni centar će se baviti Obrazovanjem ka novim mogućnostima u zapošljavanju, Ženski centar 21. vek realizovaće Akcije mladih u manjinskim zajednicama – Pravo na rad, Omladina JAZAS-a Kragujevac ove godine dobila je podršku za realizaciju programa Edukuj se i ti!, Međunarodno udruženje studenata ekonomskih i komercijalnih nauka – AIESEC Lokalni komitet Kragujevac-„Preduzetništvo za mlade (eng. Entrepre Youth). Udruženje građana „Jednaki“ dobili su sredstva za program Podrške mladima u razvijanju veština za zapošljavanje.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu