Za projekte zapošljivosti mladih Kragujevac dobio 2,9 miliona dinara - iKragujevac


Vesti

Grad Kragujevac je na konkursu Ministarstva omladine i sporta za projekat „Možeš i ti postati mladi preduzetnik grada Kragujevca“ dobio sredstva u iznosu od 2,9 miliona dinara. U Palati Srbija, sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem, u ime grada Kragujevca, ugovor je potpisao Stefan Jovanović pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom. Reč je o partnerskom projektu sa Univerzitetom u Kragujevcu i Biznis inovacionim centrom čiji je cilj povećanje zapošljivosti mladih kao i razvoj sistema podrške u oblasti zapošljavanja i samozapošljavanja mladih.

Mladi, prepuni ideja, često nemaju pristup izvorima finansiranja za implementaciju svojih preduzetničkih ideja i započinjanje sopstvenog posla i upravo ovakvim projektom to želimo da promenimo i ujedno pomognemo mladima da se otisnu u preduzetničke vode, rekao je pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom, Stefan Jovanović.

U okviru projekta “Možeš i ti postati mladi preduzetnik grada Kragujevca“ za mlade nezaposlene, mlade koji završavaju fakultete ili srednje škole, osmišljen je program obuka za prenosive veštine, karijernog vođenja i savetovanja ali i program testiranja poslovne ideje i dodele grantova za najinovativniju ideju. Projekat podrazumeva i dodelu grantova za samozapošljavanje. Najbolje i najinovativnije ideje zajedno sa Kancelarijom za mlade odabraće stručna Komisija. Mladima će se u zavisnosti od poslovnih ideja i biznis planova dodeljivati grantovi za nabavku opreme, materijala i drugih sredstava za rad. Projektom su predviđeni i troškovi registracije preduzetničkih radnji.

Inače, u Palati Srbija, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, potpisao je ugovore sa predstavnicima lokalnih samouprava i udruženjima za realizaciju 96 projekata usmerenih ka ostvarivanju svih devet ciljeva Nacionalne strategije za mlade.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu