"Za bezbedan Kragujevac": Bivši osuđenici i policajci na istom terenu; organizovana i radionica hitne pomoći - iKragujevac


Vesti

Bivši osuđenici i policajci koji su ih nekada hapsili danas će se naći na istom terenu.

Ovaj put, takmičiće se u košarci i fudbalu u okviru manifestacije "Za bezbedan Kragujevac" koja se po treći put održava u srcu Šumadije.

Sve ovo organizuje udruženje "Posle kiše" koje zapravo i okuplja bivše osuđenike i zatvorenike, između ostalog, i pomaže u njihovoj resocijalizaciji.

"Dve godine zaredom pobeđivala je policija. Ovo je treći turnir koji udruženje organizuje. Članovi udruženja igraju protiv institicuija grada Kragujevca - Skupštine grada, hitne pomoći, policije, pa i Pravnog fakulteta", istakao je za TV Prva predsednik tog udruženja Dušan Mirić.

Ovog puta, turnir se organizuje na otvorenim terenima koji su obnovljeni posle 40 godina.

"Cilj je da se skrene pažnja na to da i posle izdržavanja zatvorske kazne, može da se vrati normalnom životu", naveo je Mirić.

Radionica hitne pomoći

Pored sportskog programa, udruženje "Posle kiše" je organizovalo i jednu edukativnu radionicu.

Naime, volonterka ovog udruženja nedavno se utopila u Gružanskom jezeru.

Iz tog razloga, hitna pomoć će, na inicijativu udruženja, održati i radionice pomoću kojih će mladima predočiti kakve sve opasnosti leto nosi sa sobom, kao i to kako da pomognu osobi koja se nađe u nevolji.

"Pokušaćemo prevencijom da sprečimo mlade da prave greške koje mogu biti kobne", zaključuje Dušan Mirić.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu