Dašić i Stevović predali na upotrebu park sa igralištem u naselju Palilula - iKragujevac


Vesti

Gradonačelnik Nikola Dašić i član Gradskog veća za sport Predrag Stevović predali su danas na upotrebu novoizgrađen park sa igralištem za decu u naselju Palilule, u prisutsvu predstavnika Saveta mesne zajednice i meštana. U skladu sa standardima bezbednosti, savremenom sertifikovanom podlogom i modernim mobilijarom, mališani ovog dela grada dobili su sadržaj za rekreaciju, ali i park opremljen klupama i šah tablom. Vrednost radova koje je izvelo preduzeće „Šumadija“ je pet miliona dinara.

Parkovi, igrališta i otvoreni sportski tereni u svakom naselju deo su naše strategije, istakao je gradonačelnik Nikola Dašić. To je naš odnos prema mladima odnosno njihovim roditeljima, kojima na taj način stvaramo uslove za zdraviji i kvalitetniji život. Prezadovoljan sam kad ovako vidim puno mladih kako uživaju i igraju se. Igralište je kvalitetno odrađeno, kao i park koji je u sastavu igrališta. S obzirom na to da je naselje Palula, sa 7000 žitelja jedno od najvećih, samim tim ima problem sa nedostatkom parking mesta. Zbog toga će možda biti nekih korekcija na samom pristupu. Možemo da izvučemo još nekoliko parking mesta, nije bilo razloga da se ovoliko ogradi, smatra Dašić.

Prema rečima Predraga Stevovića člana Gradskog veća za sport, uz veliku podršku gradonačenika Dašića posvećeno radimo na revitalizaciji, obnavljanju i izgradnji novih dečijih igrališta i otvorenih sportskih terena u svim delovima grada. Radilo se i pre, ali nikada ovako sistematski. Nastavljamo i dalje istim tempom i nadam se da ćemo ove sezone raditi punom parom. U toku je tender raspisan za nova dečija igrališta i otvorene terene za male sportove. Budžetom je za rekonstrukciju postojećih igrališta i otvorenih terena predviđeno pet miliona, a za izgradnju novih 15 miliona dinara. Ovo je prioritet nad prioritetima. Deca, mladi, ali i svi ostali u svakom delu grada i prigrada moraju da imaju odgovarajuće terene za sport i rekreaciju. Radićemo prvi put i teretane na otvorenom – najavio je Stevović.

Ovo je još jedan korak napred u unapređenju komunalnog života u MZ Palilule, a najviše su se obradovali naši najmlađi, kazao je Darko Zečević predsednik Saveta te mesne zajednice, koji je iskoristio priliku da se zahvali gradonačelniku Dašiću i svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta.1-41 (2).jpg

2-42 (2).jpg

3-38 (3).jpg

4-37.jpg

5-36.jpg

6-25.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu