Kragujevac šalje svoje fizioterapeute na specijalizaciju za rad sa decom koja boluju od SMA - iKragujevac


Vesti

Kragujevac ima dvoje dece, Minju Matić i Gavrila Đurđevića, koja boluju od retke i teške bolesti, spinalne mišićne atrofije, zbog čega će ovaj grad dati sve od sebe i potruditi se da zajedno sa Kliničkim centrom Kragujevac pošalje dva svoja fizioterapeuta na specijalizaciju za rad sa decom koja boluju od SMA, saopšteno je danas na Instagram stranici "Za Gavrilovu pobedu".

- Ovo zaista mnogo znači nama kao roditeljima, pošto ćemo na taj način moći da se posvetimo pravom tretmanu naše dece u daljem razvoju. Na nama svima je da ovo ispratimo i da upoznamo sve Kragujevčane sa dogovorom sa našim gradonačelnikom - saopštila je porodica malog Gavrila koju je, dok je trajala akcija prikupljanja novca za malog Gašu, posetio gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Podsetimo, u velikoj humanitarnoj akciji u kojoj je učestovala cela Srbija i veliki broj ljudi iz dijaspore prikupljeno je 2,5 miliona evra za Zolgensmu, najskuplji lek na svetu koji je neophodan za lečenje. Novac koji je nedostajao obezbedila je Vlada Republike Srbije.

- Drugari, stigli smo u Budimpeštu, i počele su prve analize. Gaša se dobro drži, a mi čekamo rezultate i nadamo se da će sve biti dobro i da će Gavrilo primiti Zolgensmu početkom juna. Pratite kako se razvija situacija i budite uz Gavrila jer ste vi njegovi anđeli čuvari - napisala je porodica malog dečaka iz Kragujevca po dolasku u Mađarsku.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu