Gavrilova mama iz Mađarske: "Dobro je, očekujemo terapiju do polovine juna" - iKragujevac


Vesti

Majka osmomesečnog Gavrila iz Kragujevca, koji boluje od spinalne mišićne atrofije, potvrdila je da se nalaze u Mađarskoj, da je Gavrilo dobro, kao i da su u toku analize neophodne za početak genske terapije.

"Gavrilo je dobro. Još uvek se rade samo ispitivanja, a formiran je poseban tim stručnjaka za spinalnu mišićnu atrofiju. Od trenutka kada smo stigli, rade mu se sve neophodne analize, da bi uopšte primio gensku terapiju. Nadamo se da će to biti do polovine juna", rekla je Nevena Đurđević u skajp uključenju za Tv Prva.

Za njegovo lečenje prikupljeno je 2.132.000 evra, što je dovoljno da se pokrije genska terapija najskupljim lekom na svetu, a ostatak troškova snosiće država.

Nevena Đurđević kaže da oporavak traje od 3 do 6 meseci nakon primanja terapije, ali da će oni do Gavrilove pete godine dolaziti u Mađarsku, gde će se raditi kontrole.

Prema njenim rečima, doktori su zadovoljni Gavrilovim trenutnim motoričkim i respiratornim stanjem, kao i da veruju da će terapija imati dobar efekat na njega.

"On je vedra i vesela beba, koja ne plače ni kada mu se vadi krv. Lepo sarađuje i sve podnosi sa osmehom", dodaje Nevena koja se zahvalila svima koji su pomogli u skupljanju novca, s obzirom da je cena lečenja visoka.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu