Od Mesijevog i Ronaldovog dresa 2,4 miliona dinara za lečenje malog Gavrila - iKragujevac


Vesti

Od prodaje potpisanih dresova Lionela Mesija i Kristijana Ronalda sakupljeno je 2,4 miliona dinara za lečenje malog Gavrila Đurđevića, koji boluje od spiralne mišićne atrofije, saopštila je kompanija "Mocart".

Posle potpisane Juventusove "sedmice" (prodata je za 1,3 miliona dinara) i Barselonina "desetka" je prodata za 1,1 milion dinara, saopštila je kompanija "Mocart", koja je i obezbedila dresove svetskih fudbalskih zvezda.

Terapija za spinalnu mišićnu atrofiju od koje boluje mali Gavrilo, košta čak 2,5 miliona evra, a neophodno je da se prikupi još oko 800.000 evra.

Velika humanitarna akcija počela je u aprilu, posle meča Srbija - Portugalija, u kvalifikacijama za Mundijal.

Iznerviran zbog poništenog gola, Ronaldo je u besu bacio kapitensku traku na travu Marakane, a ona je dospela u ruke vatrogasca Đorđa Vukićevića, koji ju stavio na Limundo uz pomoć organizacije "Zajedno za život".

Kompanija "Mocart" je pobedila na licitaciji sa ponudom od 7.500.000 dinara, a potom su se nizale nove aukcije. Prvo su srpski reprezentativci Stefan i Aleksandar Mitrović ponudili svoju opremu sa čuvenog meča, a vest o Gavrilovoj borbi ubrzo je stigla i do samog Ronalda.

Kapiten evropskih šampiona poslao je svoj potpisan dres sa posvetom za novu licitaciju, što je uskoro učinio i Lionel Mesi.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu