ROK PETI MAJ: Teško ide prikupljanje novca za lečenje Sanele Trifunović - iKragujevac


Vesti

U Velikom parku organizovan je još jedan humanitarni bazar za lečenje sugrađanke Sanele Trifunović, majke troje dece koja boluje od teškog oblika mišićne atrofije.

Iako danima, njeni prijatelji pokušavaju na humanitarnim bazarima da prikupe što više novca za njeno lečenje u inostranstvu, odziv Kragujevčana je mali.

U akcije se uključuju i zaposleni Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, ali nedostaje još 16 hiljada evra.

Fondacija „Budi human“ omogućila je slanje SMS sa sadržajem 1012 na broj 3030 za prikupljanje novca za lečenje Sanele koje treba da se prikupi do 5. maja.

Prodajni bazar je pokušaj da se probudi milosrđe kod sugrađana za lečenje majke troje dece od kojih najmlađe ima osam meseci.

Stanje Sanele Trifunović je nepromenjeno. I dalje trpi jake bolove koji joj otežavaju samostalan život i kretanje. I dalje porodica, prijatelji apeluju za pomoć i dalje nema odziva ni bogatih komapanija da pomognu ni imućnih pojedinaca.

U prikupljanju novca za lečenje Sanele Trifunović najviše se zalažu zaposleni iz Hitne pomoći.

Najhumaniji, najumorniji od početka pandemije. Imaju vremena, volje, nade i ideja kako da pomognu.

Za lečenje Sanele Trifunović u Istanbulu neophodno je obezbediti nešto više od 20 hiljada evra, bez troškova za smeštaj i put.

Pomažu joj sestra, komšiluk i prijatelji, a porodica živi od skromnih primanja njenog supruga.

Trifunovići žive u iznajmljenom prostoru od jedne plate, skromnog dečjeg dodatka i mesečne naknade za treće dete.

Sitauacija je svakim danom sve teža, a rok koji je ponudila klinika za transplantaciju matičnih ćelija u Istanbulu je veoma blizu. Tek posle najvećeg hrišćanskog praznika.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu