U Jovanovcu, Cvetojevcu, Novom Milanovcu i Resniku vakcinisano 200 meštana - iKragujevac


Vesti

Štab za vanredne situacije grada Kragujevca angažovao je volontere koji su proteklih dana obišli meštane okolnih sela i savetima mesnih zajednica prijavili 200 meštana zainteresovanih za imunizaciju. Vakcinalni timovi Doma zdravlja danas sprovode imunizaciju na terenima u selima Jovanovac, Cvetojevac, Novi Milanovac i Resnik, a meštane Jovanovca danas je obišao predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović.

Vakcinacija je veoma bitna i to je ono na šta apeluje gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, svi naši sportisti, kulturni poslenici, javne ličnosti. Potrebno je oko 50 odsto Kragujevčana da se vakciniše kako bismo se vratili normalnom životu a nismo daleko od ostvarenja tog cilja, rekao je predsednik Petrašinović. Kod republičkog Kriznog štaba gradonačelnik Dašić je obezbedio dovoljan broj doza vakcina za Kragujevčane da i pored šest vakcinalnih puntova u gradu, mogu da se vakcinišu i meštani u selima i prigradskim naseljima. U zadnjih godinu dana angažovanje lekara i medicinskih radnika Doma zdravlja Kragujevac je zaista veliko jer rade i u kovid sistemu, da rade sa drugim pacijentima, vakcinišu na šest puntova u gradu, vakcinalni timovi rade na terenima u selima a imaju i terensku ekipu koja obilazi nepokretna i teže pokretna lica i vrše imunizaciju, dodao je on.

Vakcinalni timovi Doma zdravlja sutra će obavljati imunizaciju u ambulanti sela Gornje Grbice i za meštane sela Donje Grbice, u selu Mala Vrbica vakcinisaće se i meštani Velikog Šenja a imuniazcija će se obaviti i u selu Donje Komarice.3-26.jpg

5-26.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu