Pred nama je kišni dan: Vreme hladnije i vetrovito - iKragujevac


Vesti

Danas nas očekuje naoblačenje sa severa i zapada koje će doneti kišu, a ponegde i lokalne pljuskove sa grmljavinom. Ovakvo vreme, kao i pad temperature, do kraja dana zahvatiće celu zemlju.

Na visokim planinama krajem dana i u toku noći povremeno će biti snega. Ujutru i pre podne će na jugu i istoku Srbije duvati slab vetar promenljivog pravca, a tokom dana umeren i jak severozapadni vetar.

Najniža temperatura biće od šest do 12, a najviša dnevna od 10 do 16 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Kragujevcu će biti oblačno sa kišom i hladnije. Duvaće umeren i jak severozapadni vetar. Neće biti većeg kolebanja temperature i ona će da se kreće od 10 do 12 stepeni.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u sredu i četvrtak će u Srbiji biti oblačno i hladno, mestimično sa kišom, u brdskom-planinskim predelima sa snegom.

Na jugu će ponegde biti grmljavine. Kratkotrajni sneg ponegde je moguć i u nižim predelima. U petak slabo i umereno oblačno, uglavnom suvo. Od subote promenljivo oblačno, mestimično sa kišom, na planinama sa snegom. Dnevna temperatura biće u malom porastu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu