Vakcinisalo se više od 200 žitelja u selima Velike Pčelice, Dobrača i Rogojevac - iKragujevac


Vesti

Uokviru imunizacije u prigradskom i na seoskom području danas se u ambulanti u Velikim Pčelicama i u kancelarijama mesnih zajednica Rogojevac i Dobrača vakcinisalo više od 200 žitelja ovih i okolnih sela Dulene, Kutlovo, Ramaća i Kamenica.

Početku imunizacije u Dobrači prisustvovao je Damjan Srejić, član Gradskog veća za ravnomerni i održivi razvoj sela i grada i zamenik komadanta Štaba za vanredne situacije koji je istakao da je ovakav način imunizacije najbolji mogući način da se svakom građaninu ili meštaninu i najudaljenijeg sela obezbedi vakcinisanje, naročito starijih.

Vakcinacija na terenu je najbolji mogući koncept da se realizuje masovna imunizacija kojim je, na inicijativu gradonačelnika Nikole Dašića, svakom žitelju bilo kog sela vakcina dostupna, kaže Srejić, član Gradskog veća. Vakcinacija daje svoj rezultat i broj zaraženih opada ali i dalje moramo da se pridržavamo mera kako bi ovaj talas bio poslednji. Virus neće nestati ali imunizacijom će se život vratiti u normalu, zdravstveni radnici relaksirati a zdravstveni sistem nastaviti da funcioniše i za druge pacijente, istakao je on.

O važnosti imunizacije govorio je i član Gradskog veća Predrag Stevović koji je danas obišao meštane sela Rogojevac pozivajući građane da se vakcinišu kako bismo izašli iz pandemije i vanredne situacije i bezbedni vratili na sportske terene i tribine.

Imunizacija je jedini način da izađemo iz pandemije i vratimo se normalnom životu. Lekari i medicinski radnici kragujevačkog Doma zdravlja već mesecima čine sve da sačuvaju živote naših sugrađana i danas su neumorni na terenima i vakcinišu meštane udaljenih sela, kazao je Stevović, član Gradskog veća.

U ambulanti u selu Velike Pčelice prvu dozu vakcine danas je dobio direktor Šumadija sajma Aleksandar Vasović koji kaže da je njegova želja da se u halu sajma što pre vrate štandovi izlagača različitih sajmova, bine sa izvođačima i posetioci.

Ne bih želeo da hala Šumadija sajma bude ispunjena bolničkim krevetima, da gledam lekare koji se danonoćno bore za živote naših sugrađana. Želim da se bolnički kreveti hitno pomere i budu zamenjeni štandovima izlagača različitih sajmova, da ih zamene bine sa izvođačima, ponovo i bez ikakvog ograničenja i da se život vrati u normalu. Naša jedina prilika za to je vakcinacija. To je korak da se suprotstavimo pandemiji, da ne gledamo bliske ljude koji biju bitku sa neizvesnim epilogom, rekao je direktor Vasović i apelovao da svako iskoristi priliku kako bi se okončala sva ograničenja i potencijalna zatvaranja.

U okviru organizovane imunizacije sutra će u Sportskoj hali Gordana Goca Bogojević u Velikom parku pored redovnih biti obezbeđena dva punkta za studente kragujevačkog Univerziteta.9-1.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu