Vakcinaciju radnika JKP „Vodovod i kanalizacija“ obišao gradonačelnik Dašić - iKragujevac


Vesti

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Kragujevac organizovao je danas vakcinaciju svojih radnika. Imajući u vidu značaj ovog komunalnog preduzeća za funkcionisanje grada, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić obišao je danas prostorije u Zastavinom servisu gde se odvijao proces vakcinacije.

Imunizacija u kolektivima je izuzetno značajna, a posebno u JKP „Vodovod i kanalizacija“ jer je reč o ključnoj delatnosti za ceo grad gde bi širenje pandemije u okviru radnog kolektiva ugrozilo i određene funkcije grada. Rukovodstvo ovog komunalnog preduzeća pokazalo je odgovornost kao i njegovi zaposleni koji su se odazvali vakcinaciji u velikom broju, kazao je gradonačelnik Dašić. U Kragujevcu je trenutno vakcinisano oko 45 hiljada ljudi, a revakcinisano oko 37 hiljada, što znači da će do kraja nedelje biti vakcinisana jedna trećina punoletnog stanovništva. Vakcinisao sam se ja, moja porodica i svi moji prijatelji i saradnici, jer želimo da radimo, budemo brži i da se što pre vratimo normalnom životu, poručio je Dašić. Dom zdravlja ima kapacitete da pomogne različitim grupama. U svakom trenutku spremni su da izađu na teren, kako bi zaštitili sve nas i pomogli nam da što lakše dođemo do svoje doze vakcina a s obzirom na to da se vakcinacija organizuje i u drugim firmama, očekujem dobar odziv Kragujevčana, kazao je Dašić.

U JKP „Vodovod i kanalizacija“ zaposleno je 513 radnika i sa današnjim danom ukupno će biti vakcinisano 235. Kad se današnja vakcinacija bude završila imaćemo 45 posto ljudi koji su potpuno zaštićeni od pandemije, kazao je direktor Nebojša Jakovljević. Naši radnici su izloženi riziku, jer se dnevno susreću sa velikim brojem stranaka koji dolaze u preduzeće, zatim na terenu prilikom očitavanja vodomera ili održavanja vodovodnih linija. Zato je vrlo bitno da oni budu zaštićeni, kako bismo obezbedili kontinuitet procesa rada u proizvodnji i distribuciji vode i održavanju vodovodne i kanalizacione mreže. Funkcionisanje vodovoda značajno je ne samo za Kragujevčane, već i za opštine Knić i Batočina, podsetio je Jakovljević i dodao da je zdravstvena ispravnost vode, pored medicinskih uslova osnov u borbi protiv pandemije.4-10.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu