Huawei donirao tablete osnovnim školama i Klinici za pedijatriju - iKragujevac


Vesti

Predstavnici kineske kompanije Huawei posetili su danas Kragujevac i uručili vrednu donaciju od 75 tableta Klinici za pedijatriju Univerzitetskog kliničkog centra i osnovnim školama „Sveti Sava“, „Dragiša Mihajlović“ i „Prota Stevan Popović“ iz Čumića.

Pre dodele donacija, gradonačelnik Nikola Dašić sa saradnicima organizovao je prijem za Čen Čena, generalnog direktora Huawei za Srbiju i njegove saradnike, u zgradi Grada.

Gradonačelnik Nikola Dašić ističe da je saradnja sa kompanijom Huawei deo jedne šire platforme za saradnju koju čine tradicionalno dobri diplomatski odnosi Srbije i Kine, kao i prijateljski odnosi dva predsednika.

Pre par godina, iz kineske donacije od oko 2 miliona dolara napravljen je gradski DATA centar. On je u potpunosti opremljen sa Huawei opremom. I u svetlu te široke plattforme za saradnju, i sa Kinom i sa kompanijom Huawei u Srbiji , mi danas imamo i ovu donaciju. Mislim da tableti koji su ovom prilikom donirani će pomoći deci, kako ovoj koja su na lečenju u Kliničkom centru,da prate nastavu i ne propuste ništa od nje, tako i deci koja su to zaslužila, jer su dve gradske škole odabrane na osnovu najboljih rezultata na maturskom ispitu – kazao je Dašić.

Osnovnim školama „Dragiša Mihajlović“ i „Sveti Sava“ uručeno je po 12 tableta, a školi „Prota Stevan Popović“ u Čumiću 11 tableta, Klinici za pedijatriju 40. Ukupna vrednost donacije je 10 000 dolara.

S obzirom na izazove sa kojima se Srbija suočila ove godine, Huawei kompanija je želela da da svoj doprinos time što će najmlađima pokloniti tablete da lakše prate nastavu, da im olakša boravak u bolnici i situaciju sa epidemijom. Huawei je i ranije sarađivao sa gradom Kragujevcom, i mi želimo da tu saradnju nastavimo – kazao je Čen Čen, generalni direktor Huawei za Srbiju.

Poklon od kompanije Huawei , u ime Klinike za pedijatriju primila je direktorka, prof. dr Anđelka Stojković.

Ova donacija će značiti puno našim pacijentima najmlađe životne dobi, pacijentima koji su školskog uzrasta i moraju da prate nastavu. To je sa jedne strane dobro zato što se nastavlja edukacija i u bolničkim uslovima, ali ima i drugu pozitivnu stranu, a to je da se deci skreće pažnja sa aktuelnog problema zbog koga se nalaze u bolnici – kaže Anđelka Stojković.1-8 (2).jpg

8 (1).jpg

2-8 (1).jpg

3-8 (1).jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu