Još jedna pobeda Srbije: Mala Kragujevčanka ide na operaciju, prikupljen novac - iKragujevac


Vesti

Srbija je ponovo pokazala svoje veliko srce - prikupljeno je 150.000 evra potrebni da mala četvorogodišnja Željana Arizonović (4) iz Kragujevca otputuje na operaciju u Tursku.

Operacija je već zakazana u Istanbulu, a danas će se zvanično potvrditi da devojčica putuje u Tursku. 

Željana na leđima ima masivni tumor koji ne prestaje da raste. Iako je upadljiv, lekari kažu da je to manji Željanin problem. Najveći problem je tumor koji raste u njoj, isprepletan oko glavne arterije, aorte, bubrega i drugih organa. Ima tumor i na desnima, pod obrazom, manje upadljiv.

To su posledice neurofibromatoze, tip 1. Bolest joj je dijagnostikovana maja 2019. godine. Tada još nije bila napunila treću godinu.

Njeni roditelji su na Institutu za majku i dete čuli su da neki od lekara ne pamte tako težak slučaj još od vremena stare Jugoslavije...

Zbog tumora koji rastu i krive joj kičmu, stradaju i pluća. To joj, kako kaže njena majka, izaziva prestanak disanja u snu.

- Možda ste primetili da joj je glavica malo iskrenuta. Zato što joj je kičma kriva - ispričala je majka.

I to nije jedina dijagnoza ove devojčice. Njoj su sa godinu i po dijagnostikovali skoliozu.

- Najpre treba da joj ugrade aparat u glavu. Treba da ga nosi od dve do četiri nedelje. Posle se taj aparat skida i onda se rade operacije tumora i kičme - navodi majka šta im predstoji i čemu se nadaju.

 

Izvor: Tekegraf

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu