Za vikend u Kragujevcu nije bilo kršenja mera - iKragujevac


Vesti

Tokom vikenda komunalna inspekcija je nastavila sa pojačanim nadzorom primene protivepidiemijskih mera u ugostiteljskim i drugim objektima, i prema rečima Ivice Momčilovića, zamenika gradonačelnika u Kragujevcu u blizu 100 kontrolisanih objekata kršenje mera nije zabeleženo.

Naše aktivnosti pojačanog nadzora prethodnih nedelja su dale rezultate zbog čega imamo razloga da budemo zadovoljni, iako je epidemiološka situacija prilično nesigurna.

Ova vikend je pokazao da idemo u pravom smeru, kazao je Momčilović za televiziju K1 i zahvalio se ugostiteljima na razumevanju svega što radi grad Kragujevac. Mi to moramo kako bi što pre izašli iz ove situacije i vratili se normalnom načinu života, poručio je.

Inače u prethodnom periodu komunalna inspekcija izrekla je meru zabrane rada na 72 sata za 20 objekata, a za sedam su izrečene kazne od 150.000 do 300.000 dinara. Kontrolisani su tržni centri, ugostiteljski objekti, rođendaonice, teretane u kojima je u prethodnom periodu primećena pojačana aktivnost. Najčešće nepoštovanje mera odnosilo se na broj okupljenih u objektu, što znači da je bilo više od jednog lica na četiri kvadratna metra.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu