Otac malog Kragujevčanina koji boluje od sarkoma o najuspešnijoj akciji ikad: Srbi su najbolji, narod koji ima dušu - iKragujevac


Vesti

Preslatki dečak Petar Mićić (10) iz Kragujevca oboleo je od sarkoma potkolenice koji pogađa četvoro u milion dece, a 150.000 evra, koliko je potrebno za njegovo lečenje u Nemačkoj, sakupljeno je u rekordnom roku - za manje od 3 dana.

Iako su se pojavili pojedini navodi da ova suma nije prikupljena, Petrov otac, sveštenik Goran Mićić, demantuje te informacije izražavajući veliku zahvalnost prema svim humanim ljudima koji su učestvovali u dečakovoj borbi.

- Zahvaljujemo se najpre Bogu, a onda i Aleksandru Šapiću i Fondaciji Budi human. Hvala svim humanim ljudima koji su za neverovatno kratak vremenski period pomogli da se prikupi novac za našeg sina. Srbi su najbolji narod, narod koji ima dušu, emociju - kaže za Telegraf.rs Petrov tata.

Kako ističe, Srbi su najsložniji u nevolji, što se i na primeru njegovog bolesnog sina pokazalo.

- Mi imamo duhovnost, istoriju, velikane... Stalno govorim i Srbima koji dolaze iz inostranstva, da tamo uvek najbolje treba da pričaju o svom narodu. Ovo je najuspešnija akcija u Fondaciji Budi human - da se za malo više od 48 sati prikupi tolika količina novca - ganuto priča Mićić.

Dodaje i da se još ne zna tačan datum polaska malenog Petra za Nemačku, jer najpre novac treba da legne na račun bolnice.

- Čekamo da nam se jave iz bolnice u Štutgartu, danas ili sutra. Petar bi narednih dana trebalo da ode na lečenje koja je dosta skupo. Verovatno će tu trebati još novca, ali za sada je to to - poručuje naš sagovornik.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu