Gradonačelnik sa saradnicima obišao Dom za 412 učenika iz cele Srbije - iKragujevac


Vesti

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić zajedno sa zamenikom Ivicom Momčilovićem i načelnicom Šumadijskog upravnog okruga Biljanom Ilić – Stošić posetio je Dom učenika srednjih škola Kragujevac.

Iako Dom može da primi 412 učenika, u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom na nedeljnom nivou koristi se polovina raspoloživog kapaciteta, dok preostalih 206 učenika te nedelje, u dogovoru sa srednjim školama, nastavu pohađa onlajn. U toj savremenoj ustanovi pored smeštaja, ishrane i uslova za učenje, učenicima srednjih škola koji imaju prebivalište van Kragujevca, na raspolaganju su i kvalitetni zabavni i sportski sadržaji.

U pratnji domaćina, učenika Anice i Mihajla, gradonačelnik Dašić bio je u prilici da vidi šta je sve đacima od sadržaja na raspolaganju, od smeštaja, preko biblioteke sa blizu deset hiljada naslova i rekreacije pa do trpezarije.

Prezadovoljan sam onim što sam video, kako se i koliko vodi računa o učenicima i o epidemiološkoj situaciji, rekao je Dašić. Uverio sam se da zaista imaju odlične uslove za život i učenje, da je slobodno vreme popunjeno kvalitetnim sadržajima i brojnim sekcijama koje podstiču njihove talente. Ovde su dobra i kvalitetna deca. Prosečna ocena svih učenika je 4, 47 što je izuzetno visok prosek. Dobri rezultati motivisani su uslovima koje im Dom pruža. Zato je Dašić poručio đacima da uče i da rade na sebi jer će ih u životu, karijeri i radu uvek definisati njihova širina koja se stiče u bibliotekama i druženju sa knjigama.

Prema rečima direktorke Ljubice Bašić, prioritet u radu je da se učenicima pruže što bolje mogućnosti u skladu sa njihovim željama i potrebama kako bi tokom boravka u Domu nadogradili svoju ličnost i sutra postali dobri ljudi i kvalitetni članovi društva. Tokom 75 godina postojanja, uvek se hvalimo pre svega učenicima, ali i vrednim radom celog kolektiva koji tokom 24 sata, kako radnim danima, tako i vikendom brine o svojim stanarima.

Sve sobe su opremljene prikladnim nameštajem i u svakoj sobi je telefon sa sopstvenim brojem, što omogućava nesmetanu komunikaciju učenika sa roditeljima. Pored toga, celokupan objekat porkiven je Wi-Fi signalom, tako da učenici u svakom trenutku mogu da koriste usluge intereneta, bilo putem telefona ili lap topa, što je naročito sada, u vreme epidemije korona virusom, veoma značajno.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu