U OVOM manastiru u Šumadiji možete izlečiti NEIZLEČIVE BOLESTI! - iKragujevac


Vesti

Leče molitvom i vodom! Na desetine bolesnih ljudi svakodnevno poseti manastir Raletinac, koji se nalazi između Kragujevca i Rekovca, kako bi se izlečili od oboljenja za koja su im doktori rekli da ne postoji lek.

Deca koja nisu progovorila, nerotkinje, oni sa bolovima u kičmi i zglobovima, migrenama, osobe sa raznim deformitetima... Prema tvrdnjama posetilaca, bezbroj je onih koji su ozdravili uz pomoć molitve i lekovite vode s izvora svetih apostola Petra i Pavla.

- Bolovi u kičmi terali su me da učinim najgore. Dok sam ležao na manastirskoj katedri, prskali su me vodom po leđima. Od tog doba sam preporođen, živim drugi život - priča Dragomir, koji je posle izlečenja dugo vremena igrao fudbal za seoski tim.

Knjiga isceljenja, koja se nalazi u manastiru Raletinac, puna je raznih svedočenja osoba koje su doživele isceljenje.

- Bilo mu je 18 godina. Nekoliko njih ga uvedoše u manastir kako bi mu otac Gavrilo očitao molitvu spasenja. Preporod se dogodi naočigled njegovih roditelja. Dečak koji ne mogade sam da uđe u manastir, sam stade na svoje noge i izađe napolje bez ičije pomoći - stoji u jednom od zapisa u Knjizi isceljenja.

Prema predanju, manastir Raletinac podignut je početkom 15. veka, kao isposnica obližnjeg manastira Denkovac. Prema drugom predanju, ovaj manastir, kao i Sarinac i Denkovac, zadužbina je tri sestre Rale, Dene i Sare, koje su bile ćerke srpskog plemića stradalog u kosovskom boju.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu