Sprečeno zagađenje vodotoka u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Na teritoriji sela Cvetojevac, u korito reke Lepenice, nepoznati počinilac izručio je iz kamiona otpad i mulj. Snimak se pojavio na društvenim mrežama. Tim povodom, načelnica Šumadijskog upravnog okruga Biljana Ilić – Stošić i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić zajedno sa pripadnicima Policijske uprave i inpekcijom izašli su na teren.

Trenutno niko nije ugrožen, ali svakako da sada imamo bujične vode ovaj most bi stradao. To je nešto što se dešava u Kragujevcu i prati već nekoliko godina unazad. Neko ovde istovaruje građevinski materijal, šut i slične stvari, rekao je gradonačelnik Dašić i dodao da će istraga utvrditi iz kojih razloga to čini. Danas su ovde pripadnici Policijske uprave, komunalne milicije, republički ekološki i vodni inspektori, kao i lokalni ekološki inspektor. Dašić se zahvalio svim službama koje su zajednički ušle u rešavanje ovog problema, ali i građanima koji su to uspeli da snime i objave na društvenim mrežama.

Takvo ponašanje potencijalno je opasno i može da ugrozi stanovništvo. Sada to neće da se desi jer će vodotok biti očišćen. Pored toga biće urađeno i uzorkovanje vode kako bi se pokrenuo krivični postupak protiv lica koje to već godina čini na ovaj način.

Odmah smo angažovali sve službe kako bi sprečili hemijsko zagađenje vodotoka, ali i fizičko zaprečavanje jer bi se u tom slučaju reka izlila i odnela ne samo most nego i put. Na tragu smo počiniocu i svi smo tu da sprečimo moguću ekološku katastrofu, rekla je načelnica Šumadijskog upravnog okruga Biljana Ilić – Stošić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu