Počinje vakcinacija prvih 1.000 građana koji su se dobrovoljno prijavili: Otvoren i kontakt centar - iKragujevac


Vesti

Vakcinacija prvih 1.000 građana koji su se dobrovoljno prijavili preko portala eUprave, a koji imaju preko 75 godina, počeće danas, piše "Blic".

Tom dnevnom listu vest je potvrdila i ministarka za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Darija Kisić Tepavčević koja je kazala da je starosni kriterijum odlučio ko će biti prioriteti.

- U pitanju su osobe starije od 75 godina koje su izrazile interesovanje za vakcinu. Biće vakcinisani građani širom Srbije - navela je Kisić Tepavčević.

Dodala je i da će narednih dana biti određena dinamika vakcinisanja i ostalih građana koji su se za vakcinu prijavili preko portala e-Uprava.

Od osam časova počeo je sa radom i kontakt centar putem kojeg građani mogu da se prijave za vakcinaciju. Broj telefona je 0800 222 334.

Od ponedeljka je moguća prijava za vakcinaciju i elektronski putem portala e Uprave.

Procedura je jednostavna a da bi se prijavili za vakcinaciju potrebno je minimum 5 minuta. U svakom momentu svako ko krene da popunjava ovu prijavu od nje može i da odustane ili da svoje iskazano interesovanje promeni ili obriše.

Da biste pokrenuli ovu uslugu nije potrebno da budete registrovan korisnik portala eUprava.

Osim osnovnih podataka, građani mogu da se izjasne i koju vakcinu žele da prime, a nudi se pet - Pfizer-BioNTech, Sputnjik V, Sinopharm, AstraZeneca i Moderna.

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu