Mala Tanja (7) iz Kragujevca je na Badnji dan 2020. saznala da ima tumor: Danas nema kosu, ali ima za sve vest o pobedi - iKragujevac


Vesti

Na Badnji dan 2020. godine porodica Slavković iz Kragujevca saznala je teške vesti. Tada šestogodišnjoj devojčici Tanji dijagnostikovan je tumor. Najpre je krajem 2019. godine sa temperaturom otišla kod lekara. Pregled pluća probudio je sumnje. Ostavljena je u bolnici, a potom je dodatnim analizama utvrđeno da je masa u njenim grudima zapravo maligni tumor mekih tkiva.

Utom je krenula borba. U zemlji je primila šest hemioterapija, ali već tada porodica je znala da joj predstoji i operacija. Tražili su kliniku koja ima iskustva sa Juingovim sarkomom i našli su je u Štutgartu u Nemačkoj. Novac je sakupljen za oko dva meseca, pa prebačen na račun klinike.

Porodica je u tom gradu i dalje, ali ovoga puta sa dobrim vestima.

- Ispostavilo se da je procena bila tačna i da je operacija bila komplikovana, trajala je pet i po sati. Operisao ju je dr Profesor Lofft, načelnik dečje hirurgije - rekla je Tanjina majka Nada u razgovoru za Telegraf.rs dodajući da je u tom podvigu na poziv učestvovao i grudni hirurg iz Londona, te da ih u toku meseca očekuju još neke kontrole, ali da im predstoji skori povratak kući.

Tumor je u celosti izvađen, prognoze su pozitivne, a korisnici društvenih mreža koji su se dodatno angažovali na prikupljanju pomoći za devojčicu, ove dane slave i nazivaju njenom pobedom.

- Načelnik hirurgije je zadovoljan što je izvadio tumor u celosti sa zasečenim zdravim tkivom. To je kako su nam rekli izuzetno važno. Načelnica onkologije je zadovoljna njenim celim oporavkom, kao i činjenicom da nije imala metastaza, što je takođe vrlo bitno - navodi komentare koje je čula.

Sličnu ocenu imao je i jedan lekar radiolog, poreklom iz Srbije.

- Nama kao roditeljima ostaje samo da verujemo i nadamo se da smo ovu našu borbu doveli do kraja i da smo sve ružno ostavili iza nas u 2020. godini. Još jednom bismo hteli da se zahvalimo svim ljudima dobre volje kako na njihovoj pomoći, tako i na podršci kao i našim porodicama i prijateljima u ovoj našoj životnoj borbi - dodala je.

Humanitarna pomoć za Tanju više nije potrebna, apelovali su dobri samarićani na društvenim mrežama uz podsećanje da ima nekog kome bi namenjeni novac mogao biti koristan.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu