U Kragujevcu zimske službe u pripravnosti, putevi prohodni - iKragujevac


Vesti

Sve gradske saobraćajnice i putevi na seoskom području su prohodni, kao i državni putevi prvog i drugog reda, tvrde nadležni u zimskim službama Kragujevca.

Ulice u Kragujevcu i seoske puteve u zimskom periodu održava JKP Šumadija Kragujevac, dok je u nadležnosti Preduzeća za puteve Kragujevac održavanje državne putne mreže na teritoriji Šumadije i Pomoravlja u dužini od preko 770 kilometara.

Na snazi je drugi stepen pripravnosti Zimske službe, a ekipe putara i raspoloživa mehanizacija su na terenu i spremni su da intervenišu u cilju bezbednog odvijanja saobraćaja.

Preduzeće za puteve Kragujevac ima dovoljno soli, kamenog agregata i rizle, a na terenu je 12 kamiona sa svom pratećom opremom, koji su raspoređeni na devet punktova, na teritoriji Šumadije i Pomoravlja.

U slučaju većih padavina broj kamiona će se povećati i na 18. Inače, ova služba ima na raspolaganju 24 kamiona, 9 utovarivača i drugu potrebnu mehanizaciju za rad. U održavanje je uključeno oko 350 putara.

U okviru zimske službe Javnog komunalnog preduzeća „Šumadija Kragujevac” radi 10 ekipa, 6 na gradskom i 4 na seoskom području. I u ovom gradskom komunalnom preduzeću spremno dočekuju obilnije snežne padavine.

Javno preduzeće „Putevi Srbije“ savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje treba da voze oprezno.

Apeluju da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, uz maksimalan oprez u vožnji jer je, zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i vlažnih kolovoza, moguće stvaranje poledice.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu