STAN ZA TALENTOVANU MILICU: Veliki novogodišnji poklon siromašnoj porodici Vučković iz Bumbarevog Brda kod Knića - iKragujevac


Vesti

Jedanaestogodišnjoj Milici Vučković i njenim roditeljima, predsednik Opštine Knić, Srećko Ilić uručio je ključeve stana u Domu kulture u Bumbarevom Brdu, gde će privremeno biti smešteni dok njihov problem ne bude trajno rešen. Vučkovići su se preselili u privremeni stan koji im je obezbedilo rukovodstvo Opštine Knić iz trošne kuće, bez vode, kupatila i osnovnih uslova za život iz kojeg je Milica do škole pešačila pet kilometara.

Opština je putem donatora obezbedila i deo pokućstva i bele tehnike za novi dom Vučkovića, dok su članovi rukovodstva, većnici i zaposleni u Opštinskoj upravi pred Novu godinu prikupili 50.000 dinara za porodicu Vučković. Uz posredovanje Srećka Ilića, predsednika Opštine Knić, Stanici je obezbeđen i posao u turskoj kompaniji „Eurotaj“ sa kojom opština Knić uspešno sarađuje već dve godine.

Priča o jedanaestogodišnjoj Milici koja svira violinu, uspešan je sportisa, a sa porodicom živi od socijalne pomoći u kući sklonoj padu, pokrenula je humane ljude na akciju, pomoć stiže iz svih krajeva zemlje i inostranstva.

Opština Knić planira da dugoročno reši problem porodice Vučković i pomogne im u izgradnji nove kuće.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu