PREMINUO ČUVENI KRAGUJEVAČKI DOKTOR! Bio na prvoj liniji borbe sa koronom, na kraju je podlegao opakoj bolesti - iKragujevac


Vesti

Priznati kragujevački pulmolog, dr Bora Evtov, preminuo je sinoć u 64. godini, posle jednomesečne borbe sa koronavirusom. Dr Evtov bitku sa virusom izgubio je na Klinici za pulmologiju kragujevačkog kliničkog centra u kojoj je kao lekar proveo čitav radni vek. 

Od početka pandemije, ovaj poznati pulmolog radio je sa ostalim kolegama u kovid bolnicu, u kojoj je kao specijalista za plućne bolesti lečio i najteže oblike infekcije koronavirusom.

Lekari i osblje Klinike za pulmologiju kragujevačkog Kliničkog centra sa nevericom su prihvatili vesti o smrti omiljenog kolege i doktora. Do poslednjeg trenutka verovali su u njegov oporavak, ali je virus bio jači od svih napora koje su ulagali da ga spasu.

Doktor Bora Evtov, radio je na Klinici za pulmologiju kao specijalista pneumoftiziolog od 1989.godine, a poslednjih godina bio je šef Kabineta za bronhoskopiju. Svojim angažovanjem i stručnim znanjem bio je jedan od pionira i začetnika moderne bronhologije i bronhoskopije u Kragujevcu.

Prema tvrdnjama kolega sa Klinike za pulmologiju, dr Evtov je u martu 2021.godine trebalo da ode u penziju.

Dr Evtov je iza sebe ostavio suprugu i dvoje dece.

 

Izvor: Nova

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu