Bez novih mera protiv korone, postojeće na snazi do 15. decembra: Završena sednica Kriznog štaba - iKragujevac


Vesti

Krizni štab za borbu protiv korona virusa zasedao je jutros u 8 sati. Iako se očekivalo da budu donete nove mere koje bi se odnosile na ulazak naših i stranih državljana u našu zemlju za praznike, one su danas izostale.

 Kako javlja RTS, članovi na današnjoj sednici nisu doneli odluku ni o jednoj novoj meri. One su i dalje u razmatranju, a postojeće, kako je i ranije rečeno, ostaju na snazi do 15. decembra.

Prema onome što su najavljivali epidemiolozi, u centru pažnje trebalo je budu mere koje bi se odnosile na predstojeće praznike i očekivani dolazak naših građana u zemlju.

Jedna od mera koja se razmatra u cilju suzbijanja virusa Kovid-19 je uvođenje obaveznog PCR testa za one koji dolaze u Srbiju uoči predstojećih praznika, a nastavljamo svakodnevno da odmeravamo mere i šta je još potrebno učiniti da bi se situacija držala pod kontrolom, rekla je juče i predsednica Vlade Ana Brnabić.

Premijerka je rekla da se nastavlja rad na prevenciji eventualnih katastrofalnih scenarija, kako se ne bi zatvarala privreda, ili da dođe do što manjeg zatvaranja.

Kako kažu iz medicinskog dela Kriznog štaba, svakodnevno se raspravlja o novim merama, a neke od njih su napisali i poslali na razmatranje. Među tim predlozima je uvođenje PCR testiranja pri ulasku u našu zemlju, ali i potencijalni karantin i izolacija.

Stručnjaci upozoravaju i da bi dolazak velikog broja građana u Srbiju koji bi ovde mogli da se razbole predstavljao dodatni pritisak na naš zdravstveni sistem.

Do četvrtka u 15 sati zaraženo ukupno 249.224 pacijenta
U Republici Srbiji je do 15 časova 10. decembra 2020. godine registrovano ukupno 249.224 potvrđena slučaja COVID 19. Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 21.799 osoba od kojih je 7.393 pozitivno.

Na respiratorima je ukupno 323 pacijenata. U Republici Srbiji testirano je ukupno 1.980.272 osobe.

U poslednja 24 časa preminulo je 56 osoba usled posledica izazvanih virusom COVID 19. Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 2.172.

Trenutno je ukupno hospitalizovano 8.594 pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa, odnosno koji su suspektni na novi korona virus.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu