PODRŠKA ZA MINjU I MARKA: Uprkos koroni, širom istočne Hercegovine organizovane brojne humanitarne akcije - iKragujevac


Vesti

I stanovnici Trebinja priključili su se humanitarnoj akciji u kojoj se prikuplja novčana pomoć za lečenje jednogodišnje Minje Matić iz Kragujevca, koja boluje od teškog oblika mišićne atrofije, a za čije lečenje su potrebna 2,4 miliona dolara.

Širom RS organizovani su humanitarni bazari za Minju, a u Trebinju zajedničku akciju sprovele su humanitarne organizacije, dečiji vrtići, kao i Udruženje "Sunce nam je zajedničko".

- Želim da kažem da smo svesni situacije i pandemije koja nas je zadesila u ovoj godini i vremenu, da je dosta ljudi u izolaciji, koji danas ne mogu da izađu i budu sa nama. Nadam se da će oni okrenuti broj 1433 i na taj način pomoći u sakupljanju novca za malu Minju. Hvala svima koji su nam pomogli da ovo organizujemo i moram priznati da se veliki broj privrednika uključio da sve realizujemo - rekla je Valentina Mitrović, jedan od organizatora bazara.

Bazar za Minju Matić organizovan je i u Bileći, gde građani sada brojnim akcijama pokušavaju da sakupe novac za svoga sugrađanina, Marka Vučkovića (33), koji ima zdravstvenih problema sa bubrezima. Od početka godine je na dijalizi, i jedino rešenje je transplantacija. Zbog virusa korona, to je jedino moguće u Belorusiji. Za životnu borbu mu je potrebno oko 150.000 maraka.

- Prvi deo košta 12.000 dolara, a to je obrada papira i nalaza, ostaje se desetak dana, vraćam se kući i čekam od tri meseca do godinu dana na organ, koji koji košta 72.000 dolara - rekao je Marko Vučković.

Marko ima 33 godine. Najveća podrška su mu supruga i dvoje dece, zato baš oni pozivaju sve koji su u mogućnosti da pomognu.

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu