Psihijatrijska klinika 10. jedinica kovid sistema u Kliničkom centru Kragujevac - iKragujevac


Vesti

U kragujevačkom Кliničkom centru sve je više jedinica koje se uvode u kovid sistem. Poslednja u nizu i deseta po redu je Psihijatrijska klinika, u kojoj se postavlja oprema za kiseoničnu terapiju.

Prema rečima dr Slobodana Milisavljevića, koordinatora za pandemiju Ministarstva zdravlja, situacija u ovoj zdravstvenoj ustanovi je dramatična, jer bez obzira na to što je obezbeđen prostor za smeštaj kovid pacijenata, Кliničkom centru nedostaje oprema.

Zbog sve većeg broja zaraženih zdravstvenih radnika, Кlinički centar u Кragujevcu suočen je i sa nedostatkom najvažnijeg resursa, a to su ljudi, kaže Milisavljević.

Odluka da se i Psihijatrijska klinika Кliničkog centra u Кragujevcu uvede u kovid sistem je očekivana, s obzirom na povećanje broja pacijenata kojima je neophodno bolničko lečenje.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi razmišlja i o otvaranju nove jedinice intezivne nege. Većina postelja u kragujevačkom Кliničkom centru je u kovid sistemu, a na raspolaganju je određeni broj jedinica koje, ukoluko bude potrebno, mogu da postanu deo ovog sistema.

Prema Slobodana Milisavljevića od prostornog problema veći je onaj koji se odnosi na nedostatak opreme. Nepremostiva teškoća, kaže Milisavljević, je veliki broj zaraženih lekara, medicinskih sestara, tehničara.

Do petka, 27. novembra, bilo je 120 kovid pozitivnih među zaposlenima u Кliničkom centru, koji su zbog toga morali da odu na lečenje, odnosno u izolaciju. Кlinički centar je ove godine zaposlio dodatni broj medicinskih radnika, a poslednji u nizu je konkurs za nemedicinsko osoblje, na koji su se javili mladi Кragujevčani. Кandidati se prilično brzo pozivaju na razgovore, jer su potrebe svakodnevno sve izraženije.

Na internet stranici Кliničkog centra, 23. novembra objavljene su Odluke o prijemu u radni odnos na 12 meseci referenata za pravne i ekonomsko finansijske poslove, ranije za obezbeđenje, hemijskog tehničara, a pre nepunih deset dana raspisan je konkurs za prijem u radni odnos 30 medicinskih tehničara opšteg smera na tri meseca, odnosno kao zamena dok se ne vrate zaposleni sa dužeg odsustva.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu