Basista kragujevačkog benda ''Čovek Bez Sluha'', Mikica Zdravković, preminuo od korona virusa - iKragujevac


Vesti

Mikica Zdravković (46), jedan od osnivača kultnog kragujevačkog benda Čovek bez sluha, preminuo je rano jutros u Kragujevcu nakon višednevne borbe sa Kovid-19.

Večito nasmejani i uvek dobronamerni bas gitarista i “čovek za odnose s javnošću” ČBS-a izgubio je bitku s ovim virusom, a od njega se na duštvenim mrežama opraštaju prijatelji, saradnici, ali i oni koji su tek kao slučajni poznanici uspeli da osete njegovu nepresušnu energiju.

O njemu možda sada najbolje govori i njegov poslednji post na Facebooku, pre desetak dana, kojim je pozvao ljude da se priključe akciji #zaAniku.

Basista bendova Čovek bez sluha i Vesele osamdesete, dugogodišnji zaposlenik Doma omladine Kragujevac, muzički promoter i jedan od osnivača Arenal Festa, Mikica Zdravković je kao malo ko na ovim prostorima svojim delovanjem oplemenio i zadužio muzičku scenu Srbije i regiona, objavili su na svom Fejsbuk profilu iz Arsena festa.

- Zadužio nas je sve neizmerno i svojom ljudskošću, kvalitetom koji danas toliko nedostaje, a čije je Mikica Zdravković bio oličenje. Čovek dobre i velike duše, izuzetno blag i duhovit, strpljiv i spreman da pomogne, Mikica je uvek bio najbolji kad je bilo najteže. Jedan od najboljih. Prijatelj, drug, brat... Arsenal će naći način da dostojanstveno i trajno oda priznanje čoveku bez koga ne bi ni bilo kragujevačkog festivala. Do tada..."Lepo spavaj, druže, dobri dečko naš, i dok gore sveće, znaj da ima nas. Verni istoj priči, što stojimo u redu,vidimo se uskoro u nekom nebeskom bendu" - dodali su oni uz stihove pesme "Nebeski bend".

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu