U Studentskom domu nema zaraženih studenata - iKragujevac


Vesti

Ni u jednom od 4 paviljona Studnetskog centa „Vita Janjić“ trenutno nema zaraženih visokoškolaca koronavirusom, ali je zato devetoro zaposlenih u izolaciji, jer su ili kovid pozitivni, ili su izolovani zato što su njihovi najbliži srodnici oboleli od korone.

To je za RTK izjavio Mlađan Dimitrijević, direktor Studentskog centra i dodao da se od početka pandemije sve preporučene higijenske mere poštuju, što je rezultiralo visokim stepenom zdravstvene zaštite korisnika ovog stambenog prostora.

Dimitrijević kaže da je svestan da ta situacija može već danas da se promeni, ali i u tom slučaju studentski dom je spreman da izoluje svoje stanare ukoliko odluče da ne odlaze kući.

Od početka pandemije koronavirusa na ovom mestu većih problema nije bilo, a ni masovnih zaražavanja studenata.

Stroge preporučene mere poštovali su svi, što je i rezultiralo visokim stepenom zdravstvene bezbednosti studnetske populacije.

Od početka nove akademske godine, i povratka studenata u Kragujevac, što znači poslednjih mesec dana trajale su redovne procedure oko konkursa, formiranja rang liste i useljenja stanara u neki od 4 paviljona.

Ukoliko se u narednom periodu dogodi da se korona virus smesti u paviljone Studentskog centra, sve je spremno za bezbednu izolaciju studenata.

Sa studentima koji koriste smeštajne kapacitete ili usluge ishrane u domu smo pričali, ali oni svoja iskustva nisu želeli da podele pred kamerama.

Kažu da su zadovoljni cenama, sobama, hranom, internetom, higijenom, ali i merama koje svi poštuju.

Većina se na onlajn nastavu navikla bolje od profesora,kažu visokoškolci kragujevačkog Univerziteta.

Navike se u hodu menjaju, pa tako ukoliko idu u rodne gradove nastoje da provedu po dve nedelje kod kuće kako bi izbegli javni prevoz.

Po većinu sada dolaze roditelji kolima ili sami voze do zavičaja.

Studenti koji žive u domu kažu da im korona nije ugrozila standard, ali da jeste kretanje, druženja, i prepoznatljiv studentski oblik zabave na žurkama, kao i putovanja.

Najsličnije iskustvu sadašnjih studenata imaju akademci iz 90-tih kada se zbog sankcija i oskudice nije moglo nikud, ali zato sadašnji studenti za krstarenje preko planete imaju interenet koji su im nadležni iz Studenskog centra poboljšali.

 

Izvor: rtk

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu