Članova Planinarskog društva “Mislinje” iz Slovenije u poseti Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

Članova Planinarskog društva “Mislinje” iz istoimenog mesta u Sloveniji boravili su proteklog vikenda u Kragujevcu. Slovenački planinari bili su gosti kragujevačkog Planinarskog društva “Žeželj”

 

Gosti iz Slovenije su sa domaćinima u subotu prepešačili živopisnu planinarsku stazu od Adžinih livada preko Bajčetine do Dulenskog Crnog vrha. Po povratku u planinarski dom “dr Sonja Perišić” u Adžinim livadama, po sopstvenoj želji su ugošćeni šumadijskim gastronomskim specijalitetom – svadbarskim kupusom i projom.

 Drugog dana posete, planinari iz Mislinja se se prošetali užim gradskim jezgrom gde su mogli da se osveže u jednom od brojnih kafića i poslastičarnica. Društvo im je pravio Radojica Perović, planinar i sertifikovani griter.

 Gradska turistička organizacija “Kragujevac” od 2011. godine pored Subotice i Beograda jedina u zemlji ima griter službu. Griteri nisu profesionalni vodiči već prave društvo turistima u šetnji, odlasku u kupovinu i ugostiteljske objekte ili ako požele da odu u bioskop i pozorište.

 Griteri Kragujevca su članovi globalne griter mreže u koju ulaze gradovi kao što su Njujork, London, Pariz, Atina, Berlin i drugi.

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu