Vrtićke grupe u selima Rogojevac i Kamenica - iKragujevac


Vesti

Dušan Aleksić, član Gradskog veća za obrazovanje i Milka Simić, direktorka PU „Nada Naumović“ posetili su  novoformirane mešovite grupe PU „Nada Naumović“ u selima Rogojevac i Kamenica.

Grupe se sastoje od dece uzrasta od 3 do 6,5 godina. Grad je uložio sredstva za adaptaciju prostorija koje se nalaze u školskim objektima.

Formirali smo dve mešovite grupe u seoskim sredinama u Rogojevcu i u Kamenici. U Rogojevcu je upisano 11 mališana, u Kamenici 10 i to je neki pravac u kome ćemo ići i u budućnosti, da otvaramo ovakve mešovite grupe u selima jer zaista postoji potreba za tim. U narednom periodu, radićemo na adaptiranju prostorija koje koriste predškolci u selu Ugljarevac – kaže Dušan Aleksić.

Lenka Stojić, vaspitačica u mešovitoj grupi u selu Rogojevac kaže da je zadovoljstvo raditi sa ovakvom grupom dece, na seoskom području. Deca su radoznala, uživaju u svim aktivnostima od kojih je većina na otvorenom, oživeli su neke stare i zaboravljene dečije igre. Postoji veliko interesovanje i za upus mlađe dece, jaslenih grupa.

Ideja o formiranju mešovite vaspitne grupe dece uzrasta od 3 godine do polaska u školu, razmatrana je već izvesno vreme. Zaista mi je drago što su udruženim snagama meštani sela Rogojevac i Kamenica i PU „Nada Naumović“ naišli na podršku osnivača. Deca su smeštena u prostorijama škole, u poludnevnom boravku. Period adaptacije još uvek traje ali je ideja da se u tekućoj radnoj godini fokus stavi na razvoj komunikacijskih veština, podsticanje kreativnosti, osamostaljivanje i nadam se da je ovo samo početak jednog ovakvog programa u PU „Nada Naumović“ – kaže Milka Simić.

Ono što trenutno nedostaje je uređenje školskih dvorišta koja koriste i mališani iz ovih mešovitih grupa. Nedostaju sportski tereni, sprave za vežbanje, ljuljaške.1-58.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu