Nastavljena rekonstrukcija ulica u užem gradskom jezgru - iKragujevac


Vesti

Ekipe Javnog komunalnog preduzeća Šumadija Kragujevac nastavile su radove na izgradnji i unapređenju putne infrastrukture na teritoriji grada. Tokom vikenda završeni su radovi na rehabilitaciji kolovoznog zastora u delu ulice Kneza Miloša, na potezu od Daničićeve do ulice Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića.

Grad Kragujevac nastavlja sa revitalizacijom svih putnih pravaca, puteva i ulica na teritoriji grada, kaže Miroslav Petrašinović, predsednik Skupštine grada. U 2020. godini asfaltirali smo i revitalizovali 82 ulice, od kojih je 36 uradilo Preduzeće za puteve Kragujevac, a 46 je povereno JKP Šumadija. I pored korone i teške situacije ali i smanjenih prihoda, grad Kragujevac odgovornom, budžetskom politikom, sredstvima koje smo predvideli budžetom i rebalansom, ima dovoljno sredstava da radi sve dok budu bili adekvatni vremenski uslovi za to, dodaje Petrašinović.

Zahvaljujući novoj mehanizaciji u kontinuitetu je završeno asfaltiranje dela ulice Kneza Miloša, u ukupnoj dužini od 220 metara. Ugrađeno je oko 240 tona asfaltne mase, a vrednost radova je oko 2,5 miliona dinara. U narednom periodu planiramo asfaltiranje Krfske ulice, ukoliko to vremenski uslovi dozvole, rekao je Andreja Ilić, izvršni direktor sektora usluga JKP Šumadija.

Nakon završenih radova na asfaltiranju dela ulice Kneza Miloša obeležena je horizontalna i ugrađena nova vertikalna signalizacija i ulica je puštena u saobraćaj. Na raskrsnici sa ulicom dr Ilije Kolovića, pored postojećeg postavljena su dva nova pešačka prelaza, čime je unapređena bezbednost pešaka u ovom delu grada.2-55.jpg

1-60.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu