Smotra mehanizacije i opreme za zimsku službu - iKragujevac


Vesti

Preduzeće za puteve Kragujevac po ugovoru sa JP Putevi Srbije angažovano je na održavanju državne putne mreže na teritoriji Šumadije i Pomoravlja u dužini od 772 kilometara, kaže Vladimir Bjelanović, rukovodilac održavanja u PZP Kragujevac. Zimska služba održavanja počinje 1. novembra i traje do 31. marta naredne godine i u tom periodu na devet punktova u dvadesetčetvoročasovnim dežurstvima angažovano je preko 350 ljudi različitih profila. Sa mehanizacijom i svim neophodinim materijalom, zimska služba održavanja je spremna za nastupajuću zimsku sezonu, dodao je on.

Grad Kragujevac je sa svim nadležnim službama iz Preduzeća za puteve i JKP Šumadija , apsolutno spreman za nastupajuću zimsku sezonu, kaže zamenik gradonačelnika Ivica Momčilović koji je danas prisustvovao smotri mehanizacije i opreme za zimsku službu. Kako kažu nadležni iz ovih preduzeća izvršeno je servisiranje i remont kompletne mehanizacije koja se koristi u zimskoj službi. Mehanizacija u oba preduzeća u prethodnom periodu je zanovljena i pojačana, tako da su tehnički kapaciteti kompletni i spremni. Siguran sam da će ova sezona proći bez ikakvih problema sa zimskim održavanjem, istakao je zamenik gradonačelnika Momčilović.

Državna putna mreža podeljena je u tri prioriteta održavanja – prvi prioritet je održavanje i čišćenje snega i posipanje soli, za drugi prioritet predviđeno je čišćenje i posipanje čistog agregata a treći prioritet se održava samo čišćenjem. Zimska služba deluje sa devet punktova na teritoriji Šumadije i Pomoravlja ( Kragujevac, Svetinja, Ravni Gaj, Rača, Belušić, Despotovac, Ćuprija, Svilajnac i Ravna Reka) na raspolaganju ima 24 kamiona, 9 utovarivača i druga potrebna mehanizacija za rad. U održavanje je uključeno oko 350 ljudi, direktnih izvršilaca na punktovima. Prema rečima rukovodioca 2700 tona industrijske soli i 15 hiljada tona agregata za posipanje su predviđena količina za ovu sezonu i u toku je nabavka materijala.2-52.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu