Asfaltirana ulica Prvoslava Stojanovića - iKragujevac


Vesti

Asfaltiranjem ulice Prvoslava Stojanovića nastavljeni su radovi na uređenju bloka „Voje Radića“ i bloka „Mladih istraživača“.

Projektom je predviđena izgradnja novih ulica u blokivima i internih saobraćajnica unutar bloka, parking mesta, trotoara, ozelenjavanje i postavljanje saobraćajne signalizacije, a radovi bi trebalo da budu završeni do kraja novembra.

Vrednost je procenjena na više od 127 miliona dinara bez PDV-a.

Radove u ulici Prvoslava Stojanovića obišao je gradonačelnik Nikola Dašić sa saradnicima.

Prva ulica koja se asfaltira u bloku „Voje Radića“, u dužini od 250 metara, je Prvoslava Stojanovića.

Rok za završetak asfaltiranja svih saobraćajnica u bloku, uređenje i ozelelenjavanje svih površina je kraj novembra, gradonačelnik očekuje i pre.

Nakon kompletnog uređenja i izgradnje interih saobraćajnica u bloku „Voje Radića“ ovaj deo grada biće jedno od najleših i najsavremenijih naselja. Urađeno je 1380 metara puta i 457 novih parking mesta.

Posao je poveren Preduzeću za puteve Kragujevac, koje pripremne radove u bloku „Voje Radića“ i bloku „Mladih istraživača“ izvodi već dva meseca.

Urađen je iskop kolovoznih konstrukcija gde je to bilo potrebno, zamenjena je dotrajala kišnu kanalizacija, a privode se kraju i radovi na pripremi tampona.

Za asfaltiranje puteva grad je u ovoj godini izdvojio 273 miliona dinara, a paralelno se radi na velikim kapitalnim investicijama u oblasti izgradnje putne infrastrukture.

Jedan od značajnijih projekata je izgradnja Severne obilaznice u dužini od 22 kilometra, koja će povezati deo Kragujevca kao Topoli sa Kraljevom.

Uređenje stambenog bloka „Voje Radića i bloka „Mladi istraživači“ deo je projekta unapređenja infratsrukture grada Kragujevca kroz rekonstrukciju ulica, koju lokalna samouprava realizuje uz pomoć Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj.

Posao vredan skoro 770 miliona dinara bez PDV-a poveren je Preduzeću za puteve Kragujevac i obuhvata obnovu postojećih i izgradnju novih gradskih ulica, kojim ase unapređuje putna infrastruktura u gradu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu