Zanimljive činjenice koje niste znali o Maršiću - iKragujevac


Vesti

Maršić je sa više od 4.000 stanovnika jedno od većih naseljenih mesta u okolini Kragujevca.

U centru Maršića nalazi se Osnovna škola „19. oktobar“, u okviru koje radi odeljenje Muzičke škole „Dr Miloje Milojević“ iz Kragujevca.

U crkvu posvećenu Svetom Vasiliju Velikom dolaze deca sa smetnjama u razvoju, sa kojom radi tim stručnjaka.

Inače, sportski život u Maršiću ispunjen je brojnim sadržajima, a većina meštana bavi se poljoprivredom.

U emisiji „Šumadijski prag“, koja je na programu RTK nedeljom posle podnevnih vesti, govori se o životu ljudi u Maršiću.

Osnovnu školu „19. oktobar“ u Maršiću pohađaju učenici svih razreda, a zahvaljujući investicijama iz gradskog budžeta u iznosu od oko 20 miliona dinara, tokom prethodnih godina, ova ustanova je u potpunosti rekonstruisana.

Nastava se odvija u dobrim uslovima, a u okviru ovog objekta funkcioniše i izdvojeno odeljenje kragujevačke Muzičke škole.

Crkva Sveti Vasilije Veliki otvorila je svoja vrata za decu koja imaju smetnje u razvoju. Sa njima radi tim stručnjaka.

Sportski život meštana Maršića je bogat. U prostorijama Mesne zajednice radi Šahovski klub, a mladi iz ovog naselja zainteresovani su za fudbal. Savet Mesne zajednice aktivno radi na rešavanju problema.

Stanovnici Maršića bave se različitim poljoprivrednim poslovima, a veliki broj njih radi u Kragujevcu, koji je od Maršića udaljen oko 5 kilometara.

Lovačko udruženje „Šumadija“ ima svoju sekciju u Maršiću, a u ataru ovog mesta lovi se zec i pernata divljač. Sezona je počela lovom na fazane, a lovci očekuju da će biti dobra.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu