Privremena kovid bolnica u Kragujevcu opet u funkciji - iKragujevac


Vesti

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije i povećanja broja novozaraženih privremena kovid bolnica, formirana u julu u hali Šumadija sajma, ponovo je u funkciji. Prema podacima Insituta za javno zdravlje danas je na području Šumadije registrovano 44 novoinficiranih pacijenata, od čega u Kragujevcu 39, rekla je Gordana Damnjanović članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu i član Štaba za vanredne situacije.

Dnevno se testira oko 200 naših sugrađana i broj pozitivnih polako raste.

U Kliničkom centru Kragujevac na lečenju je 50 pacijenata.

Trenutno je postavljeno 154 ležaja, a pun kapacitet biće 200. Odrađeno je sve što je neophodno za prijem pacijenata sa lakšom kliničkom slikom koji će izlaziti iz Kliničkog centra i čekati negativan PCR test.

Na sednici gradskog Štaba za vanredne situacije zakazanoj za ponedeljak 26. oktobar, pored ostalog, biće razmatrana epidemiološka situacija na teritoriji grada u vanrednoj situaciji, kao i funkcionisanje privremene kovid bolnice.

Zvanično, bolnica će početi sa radom u ponedeljk, ali je sve spremno i može već danas da profunkcioniše ukoliko bude takvih pacijenata, rekla je Gordana Damnjanović.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu