Epidemiološka situacija u Kragujevcu ozbiljna - iKragujevac


Vesti

Poslednji podaci o broju zaraženih govore da je situacija u Kragujevcu, u odnosu na period od pre mesec dana, veoma ozbiljna. Podatak koji imamo da je od 138 testiranih tokom jučerašnjeg prepodneva u Respiratornom centru Doma zdravlja 40 pozitivno, jeste alarmantan, rekao je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić u Epicentru Radio televizije Kragujevac. Veliki broj građana Kragujevca je u izolaciji, što je potvrda dobrog rada Instituta za javno zdravlje, koji sprovodi ispitivanje kontakata.

Jedino žarište koje imamo u Kragujevcu je u Gerontološkom centru, rekla je Gordana Damnjanović, članica Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu i koordinatorka za nadzor i primenu protivepidemijskih mera. Trenutno je četvoro zaposlenih u Gerontološkom centru u izolaciji i oni su pozitivni. Korona virus se proširio na korisnike trećeg paviljona gde su smešteni teško pokretni i dementni korisnici, od kojih je 14–oro pozitivnih, objasnila je Damnjanović. Situacija je odmah stavljena pod kontrolu zahvaljujući Kliničkom centru i Institutu za javno zdravlje, i od danas je treći paviljon kovid bolnica u Gerontološkom centru.

Prema rečima gradonačelnika Dašića, veliki broj Kragujevčana ozbiljno doživljava situaciju sa korona virusom. Svi smo mi već umorni, ali moramo da shvatimo da su umorniji naši lekari koji svakodnevno rade u skafanderima, pod maskama.

Sistem mora da nastavi da funkcioniše. Mi ćemo i dalje da preduzimamo sve mere, bez izuzetaka, i sprovodimo pojačane kontrole, kako ne bi došlo do eskalacije situacije sa korona virusom, istakao je gradonačelnik i komandant Štaba za vanredne situacije Nikola Dašić i još jednom apelovao na građane da se pridržavaju mera i budu odgovorni.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu