Belgijski pedofil i ubica uhapšen u Kragujevcu: Živeo u selu kod Kragujevca - iKragujevac


Vesti

Na osnovu Interpolove poternice kragujevačka policija uhapsila je Erika Lamersa (60), državljanina Belgije. On je u ovoj državi osumnjičen za pedofiliju. Inspektori PU Kragujevac sproveli su ga Višem sudu u Kragujevcu, gde ga čeka ekstradikcija. Zajedno sa njim uhapšen je i otac Moris (85), koji tečno govori srpski jezik.

Očekuje se da Belgija pošalje molbu za njegovo izručenje.

Reč je, prema pisanju belgijske štampe o ozbiljnom kriminalcu, čija su zlodela dobro poznata belgijskoj javnosti. Više puta je i robijao, a koliko je surov, govori činjenica da je u podzemlju poznat po nadimku Zver.

Nije ni čudo jer mu se pripisuju ubistva, pljačke, silovanje, sada i pedofilija. Takođe, ovaj surovi kriminalac je član i neonacističkih organizacija.

Erik se krio u Velikim Krčmarima kod Kragujevca. Meštani ovog sela su u šoku jer je ubica tri godine njihov komšija. Kuća mu se nalazi na vrhu brda Visak, sa desne strane puta Kragujevac - Rača.

Ovaj slučaj biće u nadležnosti Višeg suda u Kragujevcu, koji će odlučivati o ekstradiciji Belgijanca, kojeg Belgija, prema pisanju tamošnjih medija, traži zbog optužbi za seksualno zlostavljanje deteta.

Belgijski mediji takođe pišu da je Erik Lamers neonacista, kao i da je i ranije hapšen u vezi sa različitim krivičnim delima.

U Srbiji je bio uhapšen i 2008. godine, a njegovo izručenje Belgiji tada je potrajalo godinu dana.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu