U toku rekonstrukcija Opšte bolnice u Aranđelovcu - iKragujevac


Vesti

U rekonstrukciju i opremanje Opšte bolnice u Aranđelovcu biće uloženo oko 14 miliona evra, a novac za realizaciju jedne od najvećih investicija u ovoj opštini u oblasti zdravstva obezbedila je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima.

Radovi bi trebalo da budu završeni u oktobru naredne godine.

Stvaranje boljih uslova za lečenje i podizanje kvaliteta zdravstvenih usluga na viši nivo, jedan je od prioriteta lokalne samouprave u Aranđelovcu.

Osluškujući potrebe stanovništva, koji su u razgovorima sa predstavnicima opštinske uprave uglavnom iskazivali potrebu za novom, savremenijom bolnicom, lokalna samouprava je kod Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima aplicirala za sredstva neophodna za realizaciju upravo tog projekta.

U rekonstrukciju i opremanje Opšte bolnice u Aranđelovcu biće uloženo oko 14 miliona evra. Vrednost građevinskih radova procenjena je na osam miliona, dok je ostatak od šest miliona namenjen za nabavku medicinske opreme i nameštaja.

Opšta bolnica u Aranđelovcu zbrinjava blizu 100.000 pacijenata. Osim meštana Aranđelovca, usluge ove zdravstvene ustanove koriste stanovnici Topole i jednog dela Ljiga.

 

Izvor: rtk

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu