Minjina majka moli: "Kupite kap kiše za nju, pluća su joj puna, doktori ponovo menjaju terapiju" - iKragujevac


Vesti

Mama male Minje Matić, devojčice koja se bori sa spinalnom mišićnom ditrofijom, zbog čega joj je potreban lek "zolgensma", koji košta oko 2,4 miliona dolara, ostavila je sinoć potresan status na Instagramu, kojim moli ljude da pomognu njenoj devojčici.

Njenoj princezi koja se lavovski bori, kako je napisala, doktori ponovo menjaju terapiju, jer prethodna nije dala rezultate, a mama ne zna da kaže da li su joj teži njeni tešku udisaji, ili kiša koja pada i podseća je da su same daleko od svih.

- Da li ste nekada kupili kap kiše? Dobro veče, nažalost i dalje smo u bolnici... Minjina pluća su puna, krče... Doktori joj ponovo menjaju terapiju, jer prethodna nije dala rezultata.. Ja ne znam da li me više bole njeni teški udisaji ili zvuk ove kiše što lupa po prozoru i podseća na to kako smo same, u ovoj sobi, daleko od porodice, daleko od leka, daleko od detinjstva...

- Umesto da joj pečem prve palačinke i stavljam na spavanje, ja na svakih par minuta proveravam da se cevčice i kablovi, koji iz nje vire nisu negde izvukli... Da li ste ikada pokušali da kupite kap kiše? Hajde večeras to uradite - jedan sms za Minjin život - i jedna kap večerašnje kiše je vaša, i samo vaša! Pričaćete jednog dana unucima kraj vatre, kad opet napolju bude kiša padala - jednog davnog, tmurnog oktobra, kupio sam kap kiše, kupio sam Minji život - napisala je Minjina mama i zamolila sve da pošalju 845 na 3030 i tako kupe kap kiše.

Minja je, kao i sve bebice koje se rode sa ovom bolešću, delovala zdravo i veselo. Osmeh joj se nije skidao sa lica ni kada su roditelji primetili da se njena motorika ne razvija kako bi trebalo, da bi potom usledeo šok - jedna od najgorih dijagnoza koja, bez lečenja, dovodi do potpune paralize deteta, ne samo nemogućnosti pokretanja ručica i nožica, več i prestanka samostalnog disanja.

Pomozimo da Minja ne dođe do stanja kada bi je slomio strah, bol i kada bi njen osmeh zauvek nestao.

Kako pomoći

Slanjem SMS poruke: Upišimo 845 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human845 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000732401-90

Uplatom na devizni račun: 160600000073283743
IBAN: RS35160600000073283743
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu