Stevović: Donirane lopte za školice sporta u Staroj radničkoj koloniji - iKragujevac


Vesti

Za mališane i mlade koje na sportskim terenima oko Sokolane u Staroj radničkoj koloniji, okuplja škola sporta koja funkcioniše u okviru Nevladine organizacije Posle kiše, putem donacije obezbeđeno je 26 fudbalskih i košarkaških lopti. Donaciju u vidu sportske opreme školici sporta i ženskom fudbalskom klubu Plava zvezda, uručio je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport.

Jedna od prvih poseta nakon stupanja na funkciju člana Gradskog veća zaduženog za sport bila je poseta Stare radničke kolonije. Sa zadovoljstvom sam se odazvao pozivu NVO Posle kiše i Ženskog fudbalskog kluba Plava zvezda. Pored sportskih terena koji su u lošem stanju, pokidanih mreža za golove i koševe, deca su imala i veoma jednostavan zahtev a to je nedovoljan broj lopti za održavanje svakodnevnih treninga, rekao je Predrag Stevović, član Gradskog veća. Uz pomoć donatora uspeli smo da rešimo pitanje sportske opreme, a kako je već i najavljeno, Grad počinje sa rekonstrukcijom sportskih terena. Novi izgled ovaj deo grada, na zadovoljstvo dece i mladih pa i svih sugrađana ove mesne zajednice očekujem da dobije u narednih mesec i po dana, najavio je Stevović.

predrag1.jpg

U okviru Nevladine organizacije Posle kiše koja između ostalog promoviše I zdrave stilove života, razvoj sporta i druženje dece i omladine u Mesnoj zajednici Stara radnička kolonija, funkcionišu školice sporta.

predrag1.jpg

U Sokolani se održavaju treninzi karatea, gimnastike i atletike a na terenima ispred svakodnevno treninzi fudbala i košarke, kaže Ivana Arsenijević, trener u ženskom fudbalskom klubu Plava zvezda. Ona kaže da klub okuplja 25 devojčica različitog uzrasta ali da postoji i mešovita škola fudbala za devojčice i dečake pa lopte koje su dobili od velikog su značaja za održavanje kvalitetnijih treninga.

predrag1.jpg

izvor: kragujevac.rs

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu